Svima nam se dogodi faza u životu kada sve postane monotono, isprogramirano i jednostavno dosadno rutinirano. Tada imaš opciju uljuljkati se u ta stanja, braniti se riječima kako bolje ne znaš/nemaš vremena/snage/novaca i naravno, sve to začiniš tako što se okružiš sa istomišljenicima koji sva ova tvoja „nemanja“ samo potvrđuju i potkrijepljuju vlastitim primjerima. Druga opcija koju imaš je da osvježiš svoj život i svakodnevicu te učiniš od sebe sretnu i zadovoljnu osobu koja uživa u malim stvarima koje donose puno zabave, pomicanja granica i rušenja uvjerenja. Osim toga možeš otkriti svoje talente i postići mnoge uspjehe te usput i inspirirati druge!

Mnogi od vas su upravo pisanjem bloga iskoračili od svakodnevne rutine i postavili pred sebe određene ciljeve koji odgovaraju motivima pisanja bloga. I uživate. Lijepo vam je. Napredujete. Rastete. Razvijate se. Povezujete se. Ne govorite kako se ne može. I dobar je osjećaj, za ne?

I sada zamislite da svaki mjesec odlučite napraviti za sebe neki novi izazov! To može biti i neka manja stvar kao što je recimo odricanje neke namirnice o kojoj ste ovisni a znate da vam ne čini dobro ili pak neka veća stvar kao što je primjerice priprema za istrčavanje polumaratona. I tako iz mjeseca u mjesec novi izazovi, nove igre! 🙂

nešto novo

Ja sam se odlučila za jutarnje vježbanje – prije posla, u dnevnom boravku :). To je ono što sam govorila da ne mogu: „volim spavati“, „važna mi je svaka minuta ujutro“, „vježbanje je teško“, „ja ne mogu vježbati kod kuće“, „nisam disciplinirana“. Ipak, odlučila sam izazvati samu sebe i odbaciti ove izgovore. Danas je 21. dan mog izazova i lagano sam postala ovisna o ovom jutarnjem ritualu :). Osjećaj koji imam nakon jutarnjeg vježbanja, tuširanja i doručka je jednostavno fenomenalan. Promijenila mi se cijela jutarnja perspektiva :). Dok putujem prema poslu nemam namrgođeni izraz lica (kao većina njih oko mene), ne maštam samo i isključivo o kavi koja će me razbuditi, već sam puna energije i jednostavno se osjećam poletno jer je jutarnja tjelovježba učinila svoje. Ponosna sam jer radim nešto jako dobro za sebe i svoje tijelo, osjećam da sam tom odlukom preuzela odgovornost za svoje zdravlje i to me čini iznimno sretnom. Svaki dan promatram transformacije koje se događaju u samom tijelu a i zamjećujem koliko bistrije započinjem dan na poslu. A za sve to bilo je potrebno utrošiti svega pola sata dnevno i odreći se pokojeg izgovora.

Ovdje vam stavljam link na TED Talk gdje Matt Cutts daje inspirativne prijedloge upravo na ovu temu. Nadam se da će neke od vas potaknuti da krenete u neke svoje tridesetodnevne izazove 🙂

TED Talk – Try something new for 30 days